1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
1 balíček | tvaroh | |
1 balení | bramborový knedlík v prášku | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej na smažení |
Do mísy vysypeme jedno balení bramborového knedlíku v prášku. Přidáme k tomu jeden prášek do pečiva a misku tvarohu. Vypracujeme těsto a necháme chvilku stát. Pak si rozdělíme těsto na stejné dílky a rukama vytlačíme pekáčky. Ty můžeme buď smažit na oleji dozlatova, nebo je dát na pečící papír na plech a upéct je v troubě. Myslím že obě varianty chutnají výborně. Bramborové pekáčky s tvarohem jsou nejlepší ještě vlažné.
Brambory: Obyčejná surovina, se kterou se dá kouzlit
Brambory, jak klasická a levná surovina, ale s tolika možnými úpravami. Samozřejmě je možné brambory jednoduše uvařit a podávat, ale existují mnohem nápaditější úpravy této po celém světě oblíbené zeleniny. Zkoušeli jste brambory naplnit a usmažit? Slyšeli jste o bramborovém závinu naslano? Máte rádi opékanou bramborovou kaši? Pokud vám tyto recepty nic neříkají, pojďme se na ně společně podívat.
(doba přípravy 75 min)
Autor:Moravanda
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena