Bramborákový kynutý koláč

Recept na kynutý bramborák se škvarkami, který můžeme podávát samostatně s čerstvou zeleninou nebo jako přílohu k pečeným masům.


4.629x
75 min

Postup přípravy

Menší část brambor uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. Syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Vepřové škvarky usekáme na menší kousky a oloupaný česnek prolisujeme. Ze dvou lžic vlažného mléka, rozdrobeného droždí a cukru necháme vzejít kvásek.

Vařené a syrové brambory promícháme s vejci, přidáme vzešlý kvásek, mouku, zbývající mléko, škvarky a prolisovaný česnek. Vzniklé řidší těsto ochutíme majoránkou, osolíme a opepříme.

Zapékací formu, nebo menší pekáček vymažeme sádlem a naplníme bramborákovým těstem. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 30 minut dozlatova.

Bramborákový kynutý koláč necháme krátce zchladnout a nakrájíme na porce. Podáváme teplý s čerstvou zeleninou nebo kysaným zelím.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborákový kynutý koláč

Zpět na recept