Slovenská bramborová baba

Tradiční dobrota na způsob bramboráku, rozhodně jídlo, které si zamilujete!


0.00x
150 min

Postup přípravy

Očištěné a omyté brambory nastrouháme na jemno, cibuli nakrájíme na kostky a osmažíme na sádle, poté vsypeme do brambor, přidáme propláchnuté kroupy, není potřeba je dopředu uvařit, dále vejce, mléko, hrubou mouku, přidáme sůl, pepř, majoránku, kmín a česnek, důkladně promícháme a navrstvíme do vymazané zapékací mísy. Jednotlivé vrstvy prokládáme uzeným masem nakrájeným na kostky nebo proužky.


V rozpálené troubě pečeme asi hodinu cca na 200 °C, pak stáhneme na 150 °C a dopékáme ještě 1 - 1,5 hod podle potřeby. Na povrchu a po stranách se musí vytvořit zlatavá kůrka. Podáváme s okurkou či jinou zeleninovou přílohou, s kapustovou polévkou, nebo jen tak. Slovenská bramborová baba chutná výborně za tepla i za studena.


Pastýřský koláč s mletým masem krok za krokem


Recept na pastýřský koláč je velmi jednoduchý. Provoňte ho čerstvými bylinkami a získáte skvěle vyladěný pokrm, který si zamilujete.


Pastýřský


Při dietě nevynechávejte brambory: Jak si na nich pochutnat?


I když jsou brambory známé vysokým obsahem sacharidů, do dietního režimu se hodí. Ale jak brambory připravit na vícero způsobů tak, aby pořád splňovaly dietní normy a náš denní kalorický příjem byl optimální?


Při

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slovenská bramborová baba

Zpět na recept