Slovenská bramborová baba

Tradiční dobrota na způsob bramboráku, rozhodně jídlo, které si zamilujete!


0.00x
150 min

Ingredience

těsto

3 kgbrambory
20 dkgsádlo
3-4 kscibule
300 gkroupy
3 ksvejce
100 ghrubá mouka
3 dlmléko
500 gmaso uzené

podle chuti

2 lžičkysůl
2 špetkypepř mletý

podle potřeby

2 lžičkykmín
2 lžícemajoránka
5 stroužkůčesnek prolisovaný

Postup přípravy

Očištěné a omyté brambory nastrouháme na jemno, cibuli nakrájíme na kostky a osmažíme na sádle, poté vsypeme do brambor, přidáme propláchnuté kroupy, není potřeba je dopředu uvařit, dále vejce, mléko, hrubou mouku, přidáme sůl, pepř, majoránku, kmín a česnek, důkladně promícháme a navrstvíme do vymazané zapékací mísy. Jednotlivé vrstvy prokládáme uzeným masem nakrájeným na kostky nebo proužky.

V rozpálené troubě pečeme asi hodinu cca na 200 °C, pak stáhneme na 150 °C a dopékáme ještě 1 - 1,5 hod podle potřeby. Na povrchu a po stranách se musí vytvořit zlatavá kůrka. Podáváme s okurkou či jinou zeleninovou přílohou, s kapustovou polévkou, nebo jen tak. Slovenská bramborová baba chutná výborně za tepla i za studena.

Pastýřský koláč s mletým masem krok za krokem

Recept na pastýřský koláč je velmi jednoduchý. Provoňte ho čerstvými bylinkami a získáte skvěle vyladěný pokrm, který si zamilujete.

Pastýřský

Při dietě nevynechávejte brambory: Jak si na nich pochutnat?

I když jsou brambory známé vysokým obsahem sacharidů, do dietního režimu se hodí. Ale jak brambory připravit na vícero způsobů tak, aby pořád splňovaly dietní normy a náš denní kalorický příjem byl optimální?

Při

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slovenská bramborová baba

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena