Vaření.czReceptyBramborová buchta neboli báč

Bramborová buchta neboli báč

Slaný recept na dobrý bramborový pokrm s kousky uzeného nebo škvarků. Také se mu říká báč.


4.816x
60 min

Ingredience

těsto

0.75 paličkyčesnek
3 ksvejce
3-4 ksbrambory
400 mlmléko
40 gdroždí
250 gpolohrubá mouka

podle chuti

sůl
majoránka
škvarky
uzené maso
mletý černý pepř

na potření

sádlo

Postup přípravy

Brambory oškrábeme, nastrouháme na jemno a necháme vytéct vodu. Česnek oloupeme a prolisujeme. K nastrouhaným bramborám přidáváme postupně polohrubou mouku, mléko, vejce, droždí, prolisovaný česnek, majoránku, pepř a sůl. Nakonec můžeme přidat na kostičky pokrájené uzené nebo škvarky. Těsto necháme vykynout, po vykynutí přendáme do vymazaného pekáčku, necháme dovykynout a potřeme sádlem. Bramborovou buchtu pečeme dozlatova při asi 180 °C. Bramborovou buchtu neboli báč podáváme teplý jako hlavní chod.
user-icon

autor Quido

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborová buchta neboli báč

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena