Žebírko v pikantní smetanové omáčce

Kakaový prášek dodává barvu, podáváme s rýží, bramborem nebo zeleninovými saláty.


2.91020x
90 min

Postup přípravy

Žebírko ponecháme v kuse a grilujeme 20-25 minut při 200 st. Přebytečný tuk slijeme. Smícháme kakao, mouku, kmín, papriku, oregano, sůl, pepř, vodu a med a přelijeme tím žebírko, snížíme teplotu na 180 a pečeme asi půl hodiny, dokud maso nezměkne. Potom žebírko nakrájíme na jednotlivé kousky a upravíme na talíř. Do omáčky v pekáči vlijeme šlehačku a dáme na mírný oheň, přivedeme k varu a přelijeme omáčkou žebírka, zdobíme citronem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žebírko v pikantní smetanové omáčce

Zpět na recept