Americká vepřová žebírka

Recept na pečená vepřová žebírka, která jdou díky předvaření krásně od kosti a rozplývají se na jazyku. Příprava je sice delší, ale výsledek za to stojí!


5.01x
150 min

Postup přípravy

Ze všeho nejdříve si naporcujeme žebírka na menší kusy. Žebírka vložíme do hrnce s osolenou vodou, pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Na mírném ohni vaříme 2 hodiny, aby byla žebírka měkká a šla hezky od kosti.

Mezitím si připravíme marinádu - smícháme olej, protlak, pivo, javorový sirup, třtinový cukr, sweet chilli omáčku, mletou červenou papriku, oloupaný a prolisovaný česnek a podle chuti sůl a pepř. Vše promícháme tak, aby vznikla hladká směs.

Uvařená žebra vyndáme z hrnce, obalíme v marinádě a vyložíme na plech. Maso zalijeme zbytkem marinády a pečeme na 180 °C 30 minut. V průběhu pečení kontrolujeme a případně přeléváme žebra marinádou ze dna plechu.

Americká vepřová žebírka podáváme s libovolnou přílohou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Americká vepřová žebírka

Zpět na recept