Vaření.czReceptyAmerická vepřová žebírka

Americká vepřová žebírka

Recept na pečená vepřová žebírka, která jdou díky předvaření krásně od kosti a rozplývají se na jazyku. Příprava je sice delší, ale výsledek za to stojí!


5.01x
150 min

Ingredience

2 ksbobkový list
3 ksnové koření
6 kuličekcelý černý pepř
800 gvepřová žebra

marináda

4 stroužkyčesnek
100 grajčatový protlak
2 dlsvětlé pivo
10 lžicrostlinný olej
1 lžícemletá sladká paprika
3 lžícejavorový sirup
1 lžícetřtinový cukr
3 lžícesweet chilli omáčka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Ze všeho nejdříve si naporcujeme žebírka na menší kusy. Žebírka vložíme do hrnce s osolenou vodou, pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Na mírném ohni vaříme 2 hodiny, aby byla žebírka měkká a šla hezky od kosti. Mezitím si připravíme marinádu - smícháme olej, protlak, pivo, javorový sirup, třtinový cukr, sweet chilli omáčku, mletou červenou papriku, oloupaný a prolisovaný česnek a podle chuti sůl a pepř. Vše promícháme tak, aby vznikla hladká směs. Uvařená žebra vyndáme z hrnce, obalíme v marinádě a vyložíme na plech. Maso zalijeme zbytkem marinády a pečeme na 180 °C 30 minut. V průběhu pečení kontrolujeme a případně přeléváme žebra marinádou ze dna plechu. Americká vepřová žebírka podáváme s libovolnou přílohou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Americká vepřová žebírka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena