Vyzkoušejte recept na skvělý zapečený lilek s mletým masem, rajčaty a sýrem. Vypadá i chutná skvěle!
1 stroužek | česnek |
1 špetka | sůl |
1 ks | cibule |
2 ks | lilek |
5 ks | žampiony |
3 lžíce | olivový olej |
1 špetka | mletý pepř |
350 g | mleté maso |
150 g | tvrdý sýr |
100 g | cherry rajče |
1 plechovka | rajčata sterilovaná |
2 lžičky | směs koření na mleté maso |
Nejprve si připravíme masovou směs, tedy na hlubší pánvi orestujeme cibulku, zatáhneme mleté maso, okořeníme směsí na mleté maso. Zarestujeme i nakrájené žampiony, přidáme česnek, sůl, rajčata (passatu, protlak nebo krájená), nasekané zelené bylinky, promícháme, přiklopíme poklicí a necháme dusit cca 30 - 40 minut, záleží na výběru masa. Mezitím si připravíme lilek, nakrájíme ho asi na 1 - 2 cm silné plátky, naskládáme na pečící papír, lehce osolíme, potřeme olivovým olejem a posypeme směsí na zapečený lilek či jiným oblíbeným kořením a dáme do vyhřáté trouby předpéct na cca 10 minut při 175 °C. Poté dáme na jednotlivé plátky masovou směs, zasypeme oblíbeným nastrouhaným sýrem a ozdobíme rozkrojenymi cherry rajčátky. Dáme ještě na pár minut do trouby, dokud nezezlátne sýr. Zapečený lilek s masovou směsí dozdobíme čerstvou bazalkou, případně doplníme oblíbenou přílohou či salátem.
Videorecept: Zapečené lilky podle Anny
Další tip na úžasně jednoduchou a přesto zdravou večeři!
Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem
Recept na lehký a chuťově skvělý oběd či večeři z rajčat, cukety, sýra feta a čerstvých bylinek. Jako příloha postačí plátek opečeného bílého chleba.
autor Markéta v troubě
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena