Zapečený lilek s masovou směsí

Vyzkoušejte recept na skvělý zapečený lilek s mletým masem, rajčaty a sýrem. Vypadá i chutná skvěle!


5.02x
45 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme masovou směs, tedy na hlubší pánvi orestujeme cibulku, zatáhneme mleté maso, okořeníme směsí na mleté maso. Zarestujeme i nakrájené žampiony, přidáme česnek, sůl, rajčata (passatu, protlak nebo krájená), nasekané zelené bylinky, promícháme, přiklopíme poklicí a necháme dusit cca 30 - 40 minut, záleží na výběru masa. 

Mezitím si připravíme lilek, nakrájíme ho asi na 1 - 2 cm silné plátky, naskládáme na pečící papír, lehce osolíme, potřeme olivovým olejem a posypeme směsí na zapečený lilek či jiným oblíbeným kořením a dáme do vyhřáté trouby předpéct na cca 10 minut při 175 °C.  Poté dáme na jednotlivé plátky masovou směs, zasypeme oblíbeným nastrouhaným sýrem a ozdobíme rozkrojenymi cherry rajčátky. Dáme ještě na pár minut do trouby, dokud nezezlátne sýr.

Zapečený lilek s masovou směsí dozdobíme čerstvou bazalkou, případně doplníme oblíbenou přílohou či salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený lilek s masovou směsí

Zpět na recept