Lilek pečený s česnekem

Recept na výborný předkrm, který nevyžaduje žádnou práci, jen čas na pečení.


5.04x
45 min

Ingredience

1 paličkačesnek
2 kslilek
5 listůmedvědí česnek

podle potřeby

olivový olej

podle chuti

mletý pepř
mořská sůl

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Česnek oloupeme a stroužky nakrájíme na tenké plátky.

Lilek rozpůlíme a každou polovinu 3x podélně nařízneme. Zářezy naplníme plátky česneku a listy medvědího česneku. Posypeme solí, pepřem a zakápneme olivovým olejem, kterým nešetříme. Na každou polovinu lilku připadne zhruba lžíce.

Lilek pečený s česnekem pečeme 40 minut na plechu vyloženém pečícím papírem.

Lilek pečený s česnekem podáváme ještě teplý. Poslouží jako předkrm, chuťovka a spolu s pečivem jako lehká večeře.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lilek pečený s česnekem

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.