Pikantní lilek na grilu

Lilek marinovaný v pikantní směsi a pečený na grilu. Ideální jako příloha ke grilovaným steakům.


3.816x
45 min

Ingredience

3 kslilek

marináda

3 stroužkyčesnek
1 lžícecitronová šťáva
0.5 lžičkymletý kmín
1 lžičkamletá sladká paprika
5 lístkůčerstvá máta
1 lžičkaostrá pasta Harissa

na potření

olej

Postup přípravy

Lilky očistíme od stopek, omyjeme, osušíme a podélně nakrájíme na plátky asi 0,5 cm široké. Potom plátky z obou stran osolíme, rozložíme na papírové utěrky a necháme 15 minut odležet. Pak plátky "vypoceného" lilku osušíme, potřeme z obou stran pikantní marinádou a opět necháme v chladu 15 minut odpočinout. Připravíme si pikantní marinádu. Oloupaný česnek prolisujeme a utřeme s usekanou mátou, pastou Harissa, citronovou šťávou, mletým kmínem a sladkou paprikou. Namarinovaný lilek osušíme ubrouskem, potřeme olejem a na každé straně grilujeme přibližně 2 - 3 minuty. Pikantní grilovaný lilek podáváme s pečeným bramborem, grilovaným masem nebo bagetou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní lilek na grilu

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena