Grilovaný lilek s cibulkami

Pikantní marinovaný lilek připravovaný na grilu můžeme podávat jako hlavní chod nebo chuťovku při zahradním grilování. Čistě zeleninový recept.


4.210x
60 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme marinádu. Bylinky omyjeme, jemně usekáme a oloupaný česnek prolisujeme. Chilli papričku zbavíme jadérek a nakrájíme nadrobno. V misce promícháme olivový olej s čerstvě mletým pepřem, solí, prolisovaným česnekem, usekanými bylinkami a chilli papričkou.

Lilky očistíme a podélně rozkrojíme na poloviny. Ostrým nožem do dužiny uděláme hlubší zářezy ve tvaru mřížky. Pracujeme opatrně, abychom lilek neprořízli. Nyní dužinu i v zářezech zakapeme citronovou štávou, bohatě potřeme marinádou a jednotlivé půlky lilku uzavřeme do alobalu. Pak balíčky odložíme do chladu a necháme asi 1 hodinu marinovat.

Okapané sterilované cibulky po třech kusech napíchneme na špejle nebo silnější párátka a potřeme zbývající marinádou.

Alobalové balíčky s lilky grilujeme asi 20 minut. Pak lilky vyjmeme z obalu a přímo na uhlících opékáme za občasného obracení dalších 15 minut. Spolu s lilky ogrilujeme i cibulkové špízy.

Grilovaný lilek rozdělíme na porce, ozdobíme cibulkami, chilli papričkami a čerstvými bylinkami. Grilovaný lilek s cibulkou podáváme s bagetou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Grilovaný lilek s cibulkami

Zpět na recept