Vaření.czReceptyPečené bramboráky bez mouky

Pečené bramboráky bez mouky

Recept na snadné bramboráky pečené v troubě. Místo klasické mouky použijeme k zahuštění polentu.


4.421x
35 min
2×

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
2-3 ksvejce
5-6 ksbrambory
1 hrstpolenta

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
majoránka

Postup přípravy

Brambory oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejce rozklepneme. Brambory vymačkáme od přebytečné vody, přidáme k nim česnek, vejce, zhruba hrst polenty, sůl a rozemnutou majoránku. Směs na bramboráky dobře promícháme. Plech vymažeme olejem a na plech tvoříme menší či středně větší placičky. Bramboráky pečeme na 200 °C na dolní i horní ohřev s ventilátorem. Jsou hotové asi za 20 minut. Pečené bramboráky bez mouky podáváme jako chuťovku či přílohu.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečené bramboráky bez mouky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena