Zapečený lilek s brynzou

Pečená zeleninová chuťovka připravená podle jednoduchého receptu.


3.73x
20 min

Ingredience

2 kslilek
1 kostkabrynza
0.5 kelímkuzakysaná smetana

podle chuti

sůl
koření
mletý černý pepř
sušený česnek
koření na grilovanou zeleninu

podle potřeby

bylinkové tofu

Postup přípravy

Lilek pořádně omyjeme, nakrájíme na asi 1 cm tenká kolečka a naskládáme na pečícím papírem vyložený plech. Poté lilek osolíme, okořeníme kořením na grilovanou zeleninu a posypeme sušeným česnekem. Lilek necháme chvíli odstát a zatím připravíme brynzu.

Brynzu předem smícháme se zakysanou smetanou a kořením podle chuti - my jsme použili kořenící směs Paní sýrová. Poté na lilek poklademe plátky bylinkového tofu a na něj lžící přidáme připravenou brynzu.

Lilek s brynzou pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

Zapečený lilek s brynzou ihned podáváme s přílohou podle chuti.
user-icon

autor Smiling :)


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený lilek s brynzou

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.