Vaření.czReceptyNaložený lilek s česnekem

Naložený lilek s česnekem

Lilek jako chuťovka. Recept je celkem snadný a nenáročný.


3.73x
45 min

Postup přípravy

Lilky omyjeme, odřízneme konce a nakrájíme na kolečka tlusté asi 0,5 cm. Plech vyložíme pečícím papírem a lilek na něj poklademe. Osolíme, pokapame olejem a octem. V troubě vyhřáté na 200 °C lilek upečeme, dokud není na povrchu zlatavý. Vychladlé plátky lilku vrstvíme do sklenic, prokládáme plátky česneku a čerstvých bylinek (libeček, tymián, rozmarýn, bazalka, oregano) a zalijeme kvalitním olejem. Nakládaný lilek uložíme do lednice nebo chladné spíže a necháme marinovat pár dní. Nakládaný lilek s česnekem podáváme jako chuťovku s čerstvým pečivem.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Naložený lilek s česnekem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena