Zapečený lilek s česnekem a sýrem

Lilek ochucený bylinkovým olejem, sypaný sýrem a dozlatova zapečený. Recept do trouby.


3.810x
60 min
1×

Ingredience

6 stroužkůčesnek
150 gementál
4-5 kslilek
150 gniva

podle chuti

sůl
petrželová nať
čerstvá bazalka

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Lilky omyjeme a nakrájíme na cca 2 cm hrubé plátky. Pokapeme je bylinkovým olejem, který jsme vymíchali z olivového oleje, soli, nadrobno nasekané bazalky a petrželky, nezapomeneme přidat i prolisovaný česnek.

Ochucený lilek uložíme do zapékací mísy a v rozehřáté troubě zapékáme cca 40 minut doměkka. Na závěr zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme znovu zapéct na 10 minut.

Zapečený lilek s česnekem a sýrem podáváme s libovolnou přílohou jako hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený lilek s česnekem a sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.