Vaření.czReceptyZámotky z vepřové panenky

Zámotky z vepřové panenky

Zámotky z marinované vepřové panenky plněné slaninou a jarní cibulkou podáváme s restovaným chřestem.


4.826x
45 min
4×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 lžícemáslo
1 větvičkarozmarýn
1 svazeknaťová cibulka
800 gvepřová panenka
100 ganglická slanina (plátky)
1 balíčekbílý chřest

podle potřeby

4-5 lžicolej

podle chuti

sůl
chilli koření
bílý mletý pepř

Postup přípravy

Lístečky rozmarýnu rozdrtíme spolu se stroužky oloupaného česneku, zalijeme olejem a ochutíme chilli kořením. Vepřovou panenku nakrájíme na silnější kousky, které rozklepeme na plátky, osolíme, opepříme, promícháme s ochuceným olejem a necháme asi 2 hodiny marinovat. Jarní cibulky očistíme a hlavičky oddělíme od natě. Chřest oloupeme a asi 10 minut povaříme v osolené vodě. Potom ho rychle ochladíme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Na plátky marinovaného masa klademe plátek slaniny, hlavičku cibulky, svineme do zámotku a spojíme jehlou nebo párátkem. Okapaný chřest svážeme po třech kusech natí cibulky. Na zahřátém oleji zvolna propečeme závitky ze všech stran dorůžova a uchováme na teple. Do výpeku přidáme máslo, na kterém orestujeme svazečky chřestu. Plněné zámotky z vepřové panenky rozdělíme na porce a podáváme obložené svazečky orestovaného chřestu. Vhodnou přílohou jsou nové brambory a zeleninový salát.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zámotky z vepřové panenky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena