Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Recept na vepřovou panenku ochucenou bazalkovým pestem a zapečenou v listovém těstě s anglickou slaninou.


5.01x
45 min

Ingredience

500 gvepřová panenka
1.5 lžičkybazalkové pesto
1 ksvejce
70 ganglická slanina
1 balíčeklistové těsto v plátu

podle chuti

3 špetkysůl
3 špetkymletý černý pepř
2 špetkymletá paprika pálivá

podle potřeby

2 lžícekečup
1 lžíceolej rostlinný

Postup přípravy

Vepřovou panenku očistíme od blan a čistý váleček masa rozkrojíme přes vlákno na 3 kousky. Panenku osolíme a opepříme čerstvě mletým černým pepřem a následně na pánvi ze všech stran zprudka opečeme na malém množství oleje dohněda. Pánev odstavíme z tepla a maso necháme zchladnout. Vychladlé opečené špalky panenky hustě potřeme bazalkovo-česnekovým pestem. Vejce v misce rozšleháme se solí a špetkou pálivé papriky.


Listové těsto rozválíme na plát silný asi 2-3 mm a rádýlkem ho rozdělíme na 3 části. Každý díl těsta potřeme kečupem, poklademe anglickou slaninou a špalky panenky potřenými pestem. Těsto pevně uzavřeme, potřeme ochuceným rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřátá na 180 °C dozlatova.


Zapečenou vepřovou panenku v listovém těstě podáváme s bramborovou kaší jako hlavní chod. Ale můžeme ji nakrájet na plátky a podávat s listovým salátem a dresinkem jako chuťovku či předkrm.


Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech


Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.


Vepřová


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká