Vývar z králíka

Recept na jemně pikantní vývar z králíka, který je krásně čirý.


5.017x
90 min
2×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1-2 lžícesůl
1 kscibule
0.5 ksceler
4 ksmrkev
2 kspetržel
5 kuličekjalovec
1 kskrálík
5 kuličeknové koření
10 kuličekcelý pepř

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu oškrábeme a přepůlíme. Česnek oloupeme a překrojíme, cibuli překrojíme i se slupkou. Omytého králíka vložíme celého do velkého hrnce, přidáme zeleninu a zalijeme vodou. Přidáme koření a uvedeme do varu. Odebereme pěnu, osolíme a vaříme 60 - 80 minut pod pokličkou. Králíka i zeleninu vyndáme a vývar scedíme.

Vývar z králíka můžeme použít jako lehkou polévku se zavářkou z nudlí nebo jen do ní přidáme hrst smažené zavářky (tvar hrášku).

Pomalu tažený vývar jako nejlepší životabudič

Poctivý vývar vyžaduje čas a pomalé vaření, díky němuž dosáhne své síly a plné chuti. Hodí se do všech polévek, omáček, ale i jako základ pod pečené maso, při přípravě rizota a dalších pokrmů, které potřebují chvíli k dušení a prolnutí chutí. Vývar, kterému nechybí "štáva", jak na to? Zkuste naše prověřené recepty.

Pomalu

Zavářky a vložky do polévek - domácí jsou ty nejlepší!

Dnes se vrhneme na přípravu domácích zavářek do polévky, jejichž základem je mouka a vejce. Ať už se jedná o polévkové nudle, kapání či vaječnou drobenku, polévka může být díky domácí zavářce pokaždé jiná, lepší a chutnější.

Zavářky

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vývar z králíka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena