Menšího králíka očistíme a naporcujeme. Malé stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Dále si připravíme tučnou zakysanou smetanu (30%) a drůbeží vývar.
Na dno kastrolku nebo velké hluboké pánve dáme máslo. Na něj položíme porce králíka, posypeme plátky česneku (asi 2 nakrájené stroužky odložíme stranou na později). Zakysanou smetanu promícháme s vývarem a dost osolíme.
Smetanovou směsí zalijeme králíka a přivedeme k varu, poté zmírníme oheň a pod pokličkou zvolna dusíme 1,5 hodiny, až je maso měkké a odpadává od kosti. Pokud by nám ke konci zbývalo v kastrolku příliš mnoho tekutiny, ke konci odklopíme, aby se voda odpařila.
Zbylé plátky česneku opečeme na oleji do zlaté barvy.
Česnekového králíka v jemné smetanové omáčce podáváme s libovolnou přílohou (rýže, těstoviny, pečivo) a posypaného zlatavým česnekem.