Česnekový králík v jemné smetanové omáčce

Recept na králíka inspirovaný ukrajinskou kuchyní.


3.02x
150 min

Postup přípravy

Menšího králíka očistíme a naporcujeme. Malé stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Dále si připravíme tučnou zakysanou smetanu (30%) a drůbeží vývar.

Na dno kastrolku nebo velké hluboké pánve dáme máslo. Na něj položíme porce králíka, posypeme plátky česneku (asi 2 nakrájené stroužky odložíme stranou na později). Zakysanou smetanu promícháme s vývarem a dost osolíme.

Smetanovou směsí zalijeme králíka a přivedeme k varu, poté zmírníme oheň a pod pokličkou zvolna dusíme 1,5 hodiny, až je maso měkké a odpadává od kosti. Pokud by nám ke konci zbývalo v kastrolku příliš mnoho tekutiny, ke konci odklopíme, aby se voda odpařila.

Zbylé plátky česneku opečeme na oleji do zlaté barvy.

Česnekového králíka v jemné smetanové omáčce podáváme s libovolnou přílohou (rýže, těstoviny, pečivo) a posypaného zlatavým česnekem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Česnekový králík v jemné smetanové omáčce

Zpět na recept