Perníčky, které si můžeme upéci v kteroukoliv roční dobu.
4 ks | vejce |
50 g | máslo |
1 lžíce | rum |
1-2 lžíce | kakao |
100 g | med |
250 g | cukr moučka |
1 balíček | vanilkový cukr |
650 g | hladká mouka |
1 balíček | kypřicí prášek do perníku |
na potření | |
---|---|
vejce |
Smícháme sypké suroviny, přidáme všechno ostatní a vypracujeme těsto. Necháme 1 den v chladu odpočinout. Vyválíme na cca 5 mm silnou placku a z perníkového těsta vykrajujeme libovolné tvary. Velikonoční perníčky upečeme ve vyhřáté troubě a ihned po vytažení potřeme perníčky rozšlehaným vajíčkem. Na rovné ploše necháme perníčky vychladnout. Zdobíme bílkovou nebo čokoládovou polevou, můžeme použít i mandle.
To nejlepší z velikonoční kuchyně
První jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.
Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!
Velikonoce nemusí být vůbec nudné! Překvapte letos velikonočními sušenkami. Jsou velmi jednoduché na přípravu, obzvláště dětem se bude tento recept líbit.
autor Háňa
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena