Tyto slaninové kotlety dělával můj muž na vojně. Rychlé a velice chutné kotlety jsou hlavně nenáročné na práci.
2 stroužky | česnek |
1 ks | větší cibule |
120 g | anglická slanina |
2 lžíce | sójová omáčka |
5 ks | vepřová kotleta |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
sádlo na smažení |
Vepřové kotlety vykostíme. Z obou stran osolíme a opepříme. Necháme chvíli odležet, než si připravíme cibuli a česnek. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší kostičky. Česnek očistíme a jemně nasekáme. V pánvi roztopíme sádlo a dáme připravené kotlety. Narychlo osmahneme dozlatova. Ke kotletám přidáme ješte cibuli a česnek. Poklademe nakrájenou slaninou a polijeme sójovou omáčkou. Na středně mírném ohni dusíme asi 50 minut. Vojenské slaninové kotlety podáváme s hranolky a čerstvou zeleninou.
Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem
Máte rádi vepřové? A se zelím? Pak právě tento recept přijde vhod. Pečené vepřové na zelí a slanině nemá chybu!
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
autor Jovi
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena