Vepřová plec na kedlubnách

Snadný recept na hlavní chod z dušeného vepřového masa s kedlubnou. Pokrm výborně chutná s jáhlovými šiškami nebo vařeným bramborem.


4.016x
75 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
kmín
2 kskedlubna
1 ksvelká cibule
750 gvepřová plec

podle potřeby

olej
vývar
máslo
hladká mouka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

naťová cibulka

Postup přípravy

Vepřové maso očistíme, nakrájíme na kousky, které osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Oloupané kedlubny nakrájíme na plátky nebo hranolky.

Na oleji s máslem necháme zpěnit cibuli s česnekem a kmínem. Pak za stálého míchání přidáme maso. Jakmile se maso zatáhne, zaprášíme ho moukou a vše ještě asi 5 minut opékáme. Maso podlijeme vývarem a zakryté zvolna dusíme do poloměkka. Pak vmícháme kedlubny, vše spolu dodusíme a dochutíme.

Dušenou vepřovou plec na kedlubnách podáváme s jáhlovými šiškami nebo bramborami a zdobíme natí jarní cibulky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová plec na kedlubnách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena