Rychlý a snadný recept na přípravu filetů z tresky s kedlubnovými hranolky ochucenými kari kořením vás rozhodně mile překvapí.
1 ks | kedluben |
2 ks | filety z tresky |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
2 lžíce | smetana |
hladká mouka | |
podle chuti | |
sůl | |
máslo | |
mletý černý pepř | |
jemné kari koření |
Filety z tresky omyjeme, osušíme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme rybu z obou stran dozlatova. Pak ji vyjmeme a uchováme na teple. Do výpeku přidáme lžíci másla, vložíme nakrájené hranolky z kedlubny a zvolna restujeme, dokud nejsou poloměkké na skus. Nyní kedlubnu podlijeme malým množstvím smetany, ochutíme kari kořením, osolíme a necháme přejít varem. Pánev odstavíme z tepla, na kedlubny položíme opečené filety a vše na 2 minuty zakryjeme poklicí. Pečenou tresku na kedlubnách podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Maso na kedlubnách v 5 variacích: Neuvěříte, jak skvěle chutná!
Jak zařadit kedlubny do jídelníčku tak, aby chutnaly? Zkoušeli jste někdy tuto košťálovou zeleninu zkombinovat s masem? Budete překvapeni, jak takové kuřecí, vepřové a dokonce i rybí maso právě kedlubna doplní. Vybrali jsme pro vás 5 výborných receptů, které doporučujeme vyzkoušet ke všednímu, ale klidně i k nedělnímu obědu.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena