Vaření.czReceptyPečená treska na kedlubnách

Pečená treska na kedlubnách

Rychlý a snadný recept na přípravu filetů z tresky s kedlubnovými hranolky ochucenými kari kořením vás rozhodně mile překvapí.


4.837x
30 min
2×

Ingredience

1 kskedlubna
2 ksvětší filety z tresky

podle potřeby

olej
2 lžícesmetana
hladká mouka

podle chuti

sůl
máslo
mletý černý pepř
jemné kari koření

Postup přípravy

Filety z tresky omyjeme, osušíme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme rybu z obou stran dozlatova. Pak ji vyjmeme a uchováme na teple. Do výpeku přidáme lžíci másla, vložíme nakrájené hranolky z kedlubny a zvolna restujeme, dokud nejsou poloměkké na skus. Nyní kedlubnu podlijeme malým množstvím smetany, ochutíme kari kořením, osolíme a necháme přejít varem. Pánev odstavíme z tepla, na kedlubny položíme opečené filety a vše na 2 minuty zakryjeme poklicí. Pečenou tresku na kedlubnách podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečená treska na kedlubnách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena