Smetanová kedlubnová omáčka

Jednoduchá letní omáčka z kedlubnů.


4.231x
30 min
8×

Postup přípravy

Vezmeme dva kedlubny, očistíme, zbavíme slupky a dáme do hrnce s trochou vody, osolíme a necháme povařit do změknutí. Kedlubny samy pustí zbytek vody. Vaříme dle tvrdosti kedlubnů zhruba 15 minut.

Poté si půl smetany odlijeme do hrnce a v druhé půlce rozkvedláme hladkou mouku na zahuštění. Vlijeme do hrnce a povaříme.

Smetanovou kedlubnovou omáčku dochucujeme solí, cukrem, octem a worchestrovou omáčkou.

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo brambory, ke smetanové kedlubnové omáčce také můžeme opéct salám a volské oko.
user-icon

autor beughty


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smetanová kedlubnová omáčka

Zpět na recept