Vaření.czReceptySmetanová kedlubnová omáčka

Smetanová kedlubnová omáčka

Jednoduchá letní omáčka z kedlubnů.


4.231x
30 min
8×

Ingredience

podle chuti

1 špetkacukr
1 špetkasůl
1 lžičkaocet
1 lžičkaworchestrová omáčka

omáčka

2 kskedluben
1 kelímeksmetana 12%

Postup přípravy

Vezmeme dva kedlubny, očistíme, zbavíme slupky a dáme do hrnce s trochou vody, osolíme a necháme povařit do změknutí. Kedlubny samy pustí zbytek vody. Vaříme dle tvrdosti kedlubnů zhruba 15 minut. Poté si půl smetany odlijeme do hrnce a v druhé půlce rozkvedláme hladkou mouku na zahuštění. Vlijeme do hrnce a povaříme. Smetanovou kedlubnovou omáčku dochucujeme solí, cukrem, octem a worchestrovou omáčkou. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo brambory, ke smetanové kedlubnové omáčce také můžeme opéct salám a volské oko.
user-icon

autor beughty

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smetanová kedlubnová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena