Jáhlové šišky

Vyzkoušejte snadný recept na šišky z jáhel, které podáváme jako přílohu k nejrůznějším hlavním chodům. Pokrm je vhodný při onemocnění slinivky břišní.


4.414x
45 min

Ingredience

1 ksvejce
2 lžícesolamyl
250 gjáhly
150 grýžová mouka

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Jáhly propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce, zalijeme asi 550 ml vody, osolíme a uvaříme doměkka.

Vychladlé jáhly promícháme s rýžovou moukou, solamylem a solí. Přidáme vejce a ze směsi vypracujeme tužší těsto, ze kterého tvoříme válečky - "šišky".

Jáhlové šišky vaříme zvolna ve větším množství osolené vody tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu.

Jáhlové šišky podáváme jako přílohu k dušenému masu, omáčkám nebo zelenině. Výborně chutnají se špenátem a také se zadělávanou kedlubnou a dušeným masem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jáhlové šišky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena