Vaření.czReceptyJáhelník se švestkami a ořechy

Jáhelník se švestkami a ořechy

Jáhly jsou přirozeně bezlepkovou surovinou a na sladko chutnají výborně. Vyzkoušejte můj oblíbený recept.


5.01x
35 min

Ingredience

1 špetkasůl
4 ksvejce
100 grozinky
200 jáhly
1 lžičkamletá skořice
100 gvlašské ořechy
200 gkompotované švestky
6 lžicdatlový sirup

podle potřeby

máslo

na ozdobu

zakysaná smetana

Postup přípravy

Jáhly nasypeme do cedníku a spaříme vroucí vodou, aby nebyly hořké. Spařené jáhly vsypeme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, trochu osolíme a vaříme asi 20 minut. Žloutky, med, mletou skořici, rozinky a nadrobno nasekané ořechy vmícháme do jáhelné kaše. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sněhovou pěnu opatrně vmícháme do jáhlové hmoty. Pekáček vymažeme máslem, dáme do něj polovinu jáhlové kaše a uhladíme. Poklademe okapanými švestkami a překryjeme druhou polovinou kaše. Jáhelník se švestkami a ořechy pečeme na 160 °C 50 - 60 minut. Ještě teplý jáhelník se švestkami a ořechy nakrájíme na porce, položíme na nahřáté talíře a ozdobíme kopečkem zakysané smetany.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jáhelník se švestkami a ořechy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena