Jáhelník se švestkami a ořechy

Jáhly jsou přirozeně bezlepkovou surovinou a na sladko chutnají výborně. Vyzkoušejte můj oblíbený recept.


5.01x
35 min

Postup přípravy

Jáhly nasypeme do cedníku a spaříme vroucí vodou, aby nebyly hořké. Spařené jáhly vsypeme do hrnce, zalijeme vroucí vodou, trochu osolíme a vaříme asi 20 minut.

Žloutky, med, mletou skořici, rozinky a nadrobno nasekané ořechy vmícháme do jáhelné kaše. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sněhovou pěnu opatrně vmícháme do jáhlové hmoty.

Pekáček vymažeme máslem, dáme do něj polovinu jáhlové kaše a uhladíme. Poklademe okapanými švestkami a překryjeme druhou polovinou kaše.

Jáhelník se švestkami a ořechy pečeme na 160 °C 50 - 60 minut.

Ještě teplý jáhelník se švestkami a ořechy nakrájíme na porce, položíme na nahřáté talíře a ozdobíme kopečkem zakysané smetany.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jáhelník se švestkami a ořechy

Zpět na recept