Jáhlový knedlík

Knedlík z netradiční suroviny - základem receptu jsou jáhly.


4.210x
45 min
1×

Postup přípravy

Jáhly propereme a vsypeme do 400 ml osolené vroucí vody. Pod pokličkou je pozvolna vaříme asi 20 minut. Odstavíme a necháme zchladnout.

K jáhlám přidáme velké vejce, nasekanou pažitku a tolik mouky, aby vznikla lepivá, nikoliv však příliš tuhá hmota. Z jáhlového těsta vytvarujeme šišku, obalíme v hladké mouce a nad párou vaříme asi 30 minut, po 15 minutách jáhlový knedlík otočíme.

Jáhlový knedlík nakrájíme na plátky a podáváme třeba k pečenému kuřeti a jinému masu.

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jáhlový knedlík

Zpět na recept