Jáhlový knedlík

Knedlík z netradiční suroviny - základem receptu jsou jáhly.


4.210x
45 min
1×

Ingredience

1-2 špetkysůl
1 ksvejce
250 gjáhly
1 lžícečerstvá pažitka

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Jáhly propereme a vsypeme do 400 ml osolené vroucí vody. Pod pokličkou je pozvolna vaříme asi 20 minut. Odstavíme a necháme zchladnout. K jáhlám přidáme velké vejce, nasekanou pažitku a tolik mouky, aby vznikla lepivá, nikoliv však příliš tuhá hmota. Z jáhlového těsta vytvarujeme šišku, obalíme v hladké mouce a nad párou vaříme asi 30 minut, po 15 minutách jáhlový knedlík otočíme. Jáhlový knedlík nakrájíme na plátky a podáváme třeba k pečenému kuřeti a jinému masu.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jáhlový knedlík

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena