Jáhly s mozzarellou a sušenými rajčaty

Snadný recept na rychlé a lehké jídlo.


5.03x
75 min

Ingredience

2 ksvejce
2 dlsmetana
1 hrstbazalka
150 gjáhly
1 balenímozzarella
70 gsušená rajčata
1 hrstmedvědí česnek

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

olivový olej na vymazání

Postup přípravy

Sušená rajčata zalijeme horkou vodou a necháme necelou půl hodinu odstát.

Jáhly vsypeme do vroucí vody a vaříme 10 minut. Zbylou vodu slijeme. Rajčata nakrájíme na nudličky, mozzarellu na plátky. Bylinky nasekáme. Vejce rozšleháme ve smetaně. Směs opepříme, mírně osolíme, jelikož rajčata jsou již slaná. Na závěr vmícháme bylinky.

Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem. Na dno nasypeme jáhly, poté rajčata s mozzarellou a zalijeme vejci se smetanou.

Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 minut na 200 °C.

Jáhly s mozzarellou a sušenými rajčaty podáváme jako lehké hlavní jídlo, případně jako přílohu.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jáhly s mozzarellou a sušenými rajčaty

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.