Recept na přípravu hlavního chodu z vepřové panenky s chutí česneku, kterou servírujeme s bramborovo-špenátovými kroketami. Recept je vhodný i pro slavnostní příležitosti.
600 g | vepřová panenka |
400 g | brambory |
2 lžíce | špenát |
2 stroužky | česnek |
1 ks | vejce |
250 g | hrubá mouka |
100 g | strouhanka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř | |
omáčka | |
1 ks | cibule |
stroužek | česnek |
tymián | |
2 lžíce | máslo |
1 lžíce | hladká mouka |
podle potřeby | |
2 lžíce | olej |
olej |
Špenátové krokety. Brambory vařené ve slupce oloupeme, prolisujeme, osolíme, promícháme s vejcem , hrubou moukou a vychladlým podušeným špenátem a prolisovaným česnekem. Z těsta tvoříme krokety, které obalíme ve strouhance a na oleji osmažíme ze všech stran dozlatova.
Vepřovou panenku očistíme, zbavíme blan a nakrájíme na válečky o váze asi 200 g, Každou porci masa ze všech stran osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme při pokojové teplotě asi 20 minut odležet. Poté maso ze všech stran zprudka opečeme na oleji dohněda, předáme do pekáčku a zakryté vložíme do trouby předehřáté na 170°C a pečeme zakryté přibližně 20-25 minut.
Na výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, nasekaný česnek a tymián. Přilijeme vývar, vše krátce povaříme a zcedíme do kastrůlku. Omáčku dochutíme solí a pepřem a zahustíme kouskem másla obaleného v hladké mouce.
Vepřovou panenku rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme se špenátovými kroketami.
Vepřová panenka sous vide s omáčkou z lišek
Zdroj: Šéfkuchařovy recepty / Aktualne.TV
Tip na víkendový oběd: Vepřová krkovice na smetaně
Vepřové maso na smetaně má jemnou chuť, použité bylinky mu dodají vůni a chuť masa zvýrazní. Připravte si krkovici podle podrobného FOTORECEPTU.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena