Recept na přípravu hlavního chodu z vepřové panenky s chutí česneku, kterou servírujeme s bramborovo-špenátovými kroketami. Recept je vhodný i pro slavnostní příležitosti.
600 g | vepřová panenka |
400 g | brambory |
2 lžíce | špenát |
2 stroužky | česnek |
1 ks | vejce |
250 g | hrubá mouka |
100 g | strouhanka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
pepř mletý | |
omáčka | |
1 ks | cibule |
stroužek | česnek |
tymián | |
2 lžíce | máslo |
1 lžíce | hladká mouka |
podle potřeby | |
2 lžíce | olej |
olej |
Špenátové krokety. Brambory vařené ve slupce oloupeme, prolisujeme, osolíme, promícháme s vejcem , hrubou moukou a vychladlým podušeným špenátem a prolisovaným česnekem. Z těsta tvoříme krokety, které obalíme ve strouhance a na oleji osmažíme ze všech stran dozlatova.
Vepřovou panenku očistíme, zbavíme blan a nakrájíme na válečky o váze asi 200 g, Každou porci masa ze všech stran osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme při pokojové teplotě asi 20 minut odležet. Poté maso ze všech stran zprudka opečeme na oleji dohněda, předáme do pekáčku a zakryté vložíme do trouby předehřáté na 170°C a pečeme zakryté přibližně 20-25 minut.
Na výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, nasekaný česnek a tymián. Přilijeme vývar, vše krátce povaříme a zcedíme do kastrůlku. Omáčku dochutíme solí a pepřem a zahustíme kouskem másla obaleného v hladké mouce.
Vepřovou panenku rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme se špenátovými kroketami.
Vepřová panenka sous vide s omáčkou z lišek
Zdroj: Šéfkuchařovy recepty / Aktualne.TV
Tip na víkendový oběd: Vepřová krkovice na smetaně
Vepřové maso na smetaně má jemnou chuť, použité bylinky mu dodají vůni a chuť masa zvýrazní. Připravte si krkovici podle podrobného FOTORECEPTU.
autor Jarka-P
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.