Vepřová panenka se špenátovými kroketami

Recept na přípravu hlavního chodu z vepřové panenky s chutí česneku, kterou servírujeme s bramborovo-špenátovými kroketami. Recept je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


5.01x
1×

Postup přípravy

 


Špenátové krokety.  Brambory vařené ve slupce oloupeme, prolisujeme, osolíme, promícháme s vejcem , hrubou moukou a vychladlým podušeným špenátem a prolisovaným česnekem. Z těsta tvoříme krokety,   které obalíme ve strouhance a na oleji osmažíme ze všech stran dozlatova.


Vepřovou panenku očistíme, zbavíme blan a nakrájíme na válečky o váze asi 200 g, Každou porci masa ze všech stran osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme při pokojové teplotě asi 20 minut odležet. Poté maso ze všech stran zprudka opečeme na oleji dohněda, předáme do pekáčku a zakryté vložíme do trouby předehřáté na 170°C a pečeme zakryté přibližně 20-25 minut.


Na výpeku orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, nasekaný česnek a tymián. Přilijeme vývar, vše krátce povaříme a zcedíme do kastrůlku. Omáčku dochutíme solí a pepřem a zahustíme kouskem másla obaleného v hladké mouce.


Vepřovou panenku rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme se špenátovými kroketami. 


Vepřová panenka sous vide s omáčkou z lišek


Zdroj: Šéfkuchařovy recepty / Aktualne.TV


Tip na víkendový oběd: Vepřová krkovice na smetaně


Vepřové maso na smetaně má jemnou chuť, použité bylinky mu dodají vůni a chuť masa zvýrazní. Připravte si krkovici podle podrobného FOTORECEPTU.


Tip


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová panenka se špenátovými kroketami

Zpět na recept