Vaření.czReceptyVepřová panenka s hříbkovou omáčkou a tagliatelle

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou a tagliatelle

Recept na šťavnatou vepřovou panenku, ke které se skvěle hodí těstoviny tagliatelle a hříbková omáčka.


4.58x
45 min

Ingredience

2 lžíceolivový olej
1 ksvepřová panenka
2 porcetagliatelle

podle chuti

sůl
mletý pepř

omáčka

1 kscibule
1 miskahřiby
1 kelímeksmetana ke šlehání

Postup přípravy

Nejprve si na pánvi s trochou rozehřátého oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, orestujeme očištěné a nakrájené hříbky, zalijeme smetanou a necháme zredukovat, popřípadě zahustíme. Hříbkovou omáčku osolíme a opepříme. Tagliatelle uvaříme na skus v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme. Vepřovou panenku očistíme, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi opečeme každou stranu zhruba minutu. Dopečeme v pekáčku ve vyhřáté troubě na 175 °C zhruba 8 minut do zrůžovění, pokud chceme více propečenou panenku či máme větší kus, pečeme až 15 minut. Poté maso přemístíme zpět na odstavenou pánev, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout asi 10 minut. Vepřovou panenku podáváme nakrájenou na plátky s těstovinami tagliatelle, přelitými hříbkovou omáčkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou a tagliatelle

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena