Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou a tagliatelle

Recept na šťavnatou vepřovou panenku, ke které se skvěle hodí těstoviny tagliatelle a hříbková omáčka.


4.58x
45 min

Postup přípravy

Nejprve si na pánvi s trochou rozehřátého oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, orestujeme očištěné a nakrájené hříbky, zalijeme smetanou a necháme zredukovat, popřípadě zahustíme. Hříbkovou omáčku osolíme a opepříme.

Tagliatelle uvaříme na skus v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme.

Vepřovou panenku očistíme, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvi opečeme každou stranu zhruba minutu. Dopečeme v pekáčku ve vyhřáté troubě na 175 °C zhruba 8 minut do zrůžovění, pokud chceme více propečenou panenku či máme větší kus, pečeme až 15 minut. Poté maso přemístíme zpět na odstavenou pánev, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout asi 10 minut.

Vepřovou panenku podáváme nakrájenou na plátky s těstovinami tagliatelle, přelitými hříbkovou omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou a tagliatelle

Zpět na recept