Velikonoční tousty s nádivkou a ztraceným vejcem

Připravili jste velikonoční nádivku? A zůstala vám? Pak ji můžete podávat v toastech se ztraceným vejcem jako lehkou večeři nebo jen tak na chuť.


0.00x
35 min

Postup přípravy

Máslo utřeme s prolisovaným česnekem a solí dohladka. Ochuceným máslem potřeme plátky veky a z obou stran na suché pánvi opečeme dozlatova. Plátky masové nádivky nebo sekané upravíme do velikosti plátků veky a také z obou stran opečeme.

Připravíme si ztracená vejce. V menším rendlíku přivedeme k varu vodu a jakmile se začne vařit, přidáme do ní lžíci octa. Vodu nesolíme. Každé vejce zvlášť vyklepneme do mističky a vroucí vodu v rendlíku rychle zamícháme tak, aby vznikl vír. Pak do jeho středu vlijeme jedno vejce, jakmile bude bílek pevný, ihned rendlík odstavíme z tepla a vejce necháme ještě asi 2 minuty dojít. Tímto způsobem postupně připravíme všechna vejce a necháme je na ubrousku okapat.

Mezi dva opečené česnekové toasty vložíme plátek opečené nádivky, list salátu a nahoru umístíme ztracené vejce, které osolíme, ozdobíme pažitkou a ihned podáváme.

Velikonoční tousty s nádivkou a ztraceným vejcem podáváme teplé jako pohoštění pro koledníky, ale chutnat budou i na druhý den po Velikonočním pondělí.

Další recepty na velikonoční nádivku

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Velikonoční tousty s nádivkou a ztraceným vejcem

Zpět na recept