Pravý recept na staročeský velikonoční mazanec.
2 | vejce |
1 | citron |
1 | kypřicí prášek do pečiva |
250 g | cukr moučka |
1 | vanilkový cukr |
500 g | hladká mouka |
160 g | rostlinný tuk |
250 g | netučný tvaroh |
60 g | hrozinky |
60 g | kandované ovoce |
150 g rostlinného tuku utřeme s 200 g moučkového cukru, přidáme vejce, nastrouhanou citronovou kůru, vanilkový cukr, tvaroh, mouku s práškem do pečiva, vmícháme hrozinky předem namočené v rumu a kandované ovoce. Vše důkladně promícháme a vytvoříme bochánek, který pečeme na vymazaném plechu při 160°C asi 20 minut a dalších 30 minut při 180°C. Ještě horký mazanec potřeme zbylým tukem a silně pocukrujeme zbylým moučkovým cukrem. Po úplném vychladnutí zabalíme mazanec do potravinářské fólie a necháme dva dny uležet.
Velikonoční mazanec na poslední chvíli? Díky těmto receptům ho ještě zvládnete
Kupovaný versus domácí mazanec, který je lepší? O tom není třeba dlouhých diskuzí. Domácí pečivo jen tak něco nepřekoná. A pokud váháte, zda se do pečení těsně před Velikonocemi pustit, neváhejte. Recepty jsme pečlivě vybírali a patří mezi ty nej. Nadýchané, jemné a vláčné pečivo, které bude chutnat celé rodině.
Zůstal vám mazanec z Velikonoc? Zkuste jej zapéct nebo použít na žemlovku!
Čtyři dokonalé recepty, jak zpracovat mazanec či jiné sladké pečivo z Velikonoc. U žemlovky stačí zaměnit rohlíky za pečivo, které vám zůstalo, výsledná chuť bude ještě lepší! A bonus navíc? Díky minimu potřebných surovin i něco ušetříte.
autor admin_lucka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena