Staročeský tvarohový mazanec

Pravý recept na staročeský velikonoční mazanec.


3.11069x
60 min
4×

Postup přípravy

150 g rostlinného tuku utřeme s 200 g moučkového cukru, přidáme vejce, nastrouhanou citronovou kůru, vanilkový cukr, tvaroh, mouku s práškem do pečiva, vmícháme hrozinky předem namočené v rumu a kandované ovoce. Vše důkladně promícháme a vytvoříme bochánek, který pečeme na vymazaném plechu při 160°C asi 20 minut a dalších 30 minut při 180°C.

Ještě horký mazanec potřeme zbylým tukem a silně pocukrujeme zbylým moučkovým cukrem. Po úplném vychladnutí zabalíme mazanec do potravinářské fólie a necháme dva dny uležet.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Staročeský tvarohový mazanec

Zpět na recept