Smažené žemlové placičky se sýrem

Snadný recept na rychlou a chutnou přílohu v podobě smažených placek z bílého pečiva se sýrem a kořením.


4.19x
30 min

Postup přípravy

Starší suché rohlíky nakrájíme na drobnější kostičky. Sýr nastrouháme na hrubo a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Na malé pánvičce velmi pozvolna opečeme na másle cibulku tak, aby neztmavla, ale pouze zesklovatěla a zároveň nebyla uvnitř syrová. Pak pánvičku odstavíme z tepla a cibulku necháme zcela vychladnout. Vejce důkladně rozšleháme se smetanou a ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a drceným kmínem. Nakrájené pečivo vložíme do mísy a promícháme se strouhaným sýrem, vychladlou cibulkou i s máslem, petrželkou a kořením Kassori Methi, tedy pískavicí. Směs přelijeme vejci se smetanou, krátce promícháme a necháme asi 6 - 10 minut odležet, dokud pečivo nevsákne tekutiny. Poté mokrýma rukama směs zpracujeme v tužší těsto, ze kterého utvoříme placičky o průměru asi 6 - 7 cm a asi 1 cm vysoké. Žemlové placičky smažíme při střední teplotě a ve vyšší vrstvě oleje z každé strany asi 3 - 4 minuty. Po usmažení necháme placičky na ubrousku okapat. Smažené žemlové placičky se sýrem servírujeme teplé jako přílohu, například k zeleninovým salátům, exotickým polévkám nebo pikantním gulášům.


Snadný recept na obrácený řízek krok za krokem


Obrácené řízky jsou rychlé, snadné a nenáročné i pro kuchaře začátečníka. Vyzkoušejte recept z vepřového masa podle podrobného návodu.


Snadný


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené žemlové placičky se sýrem

Zpět na recept