Snadný recept na rychlou a chutnou přílohu v podobě smažených placek z bílého pečiva se sýrem a kořením.
40 g | máslo |
1 ks | cibule |
1 špetka | drcený kmín |
100 g | tvrdý sýr |
1 špetka | mletý zázvor |
1 hrst | čerstvá petrželka |
50 ml | smetana 12% |
2 ks | vejce (L) |
1 lžička | Kassori Methi (pískavice) |
100 g | suchý rohlík |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Starší suché rohlíky nakrájíme na drobnější kostičky. Sýr nastrouháme na hrubo a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Na malé pánvičce velmi pozvolna opečeme na másle cibulku tak, aby neztmavla, ale pouze zesklovatěla a zároveň nebyla uvnitř syrová. Pak pánvičku odstavíme z tepla a cibulku necháme zcela vychladnout. Vejce důkladně rozšleháme se smetanou a ochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a drceným kmínem. Nakrájené pečivo vložíme do mísy a promícháme se strouhaným sýrem, vychladlou cibulkou i s máslem, petrželkou a kořením Kassori Methi, tedy pískavicí. Směs přelijeme vejci se smetanou, krátce promícháme a necháme asi 6 - 10 minut odležet, dokud pečivo nevsákne tekutiny. Poté mokrýma rukama směs zpracujeme v tužší těsto, ze kterého utvoříme placičky o průměru asi 6 - 7 cm a asi 1 cm vysoké. Žemlové placičky smažíme při střední teplotě a ve vyšší vrstvě oleje z každé strany asi 3 - 4 minuty. Po usmažení necháme placičky na ubrousku okapat. Smažené žemlové placičky se sýrem servírujeme teplé jako přílohu, například k zeleninovým salátům, exotickým polévkám nebo pikantním gulášům.
Snadný recept na obrácený řízek krok za krokem
Obrácené řízky jsou rychlé, snadné a nenáročné i pro kuchaře začátečníka. Vyzkoušejte recept z vepřového masa podle podrobného návodu.
autor Jarka Petrová
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.