Recept na křupavé bramborové placičky, které se hodí jako příloha k hlavnímu chodu. Výborná a tak jednoduchá záležitost!
10 ks | brambory |
1 ks | cibule |
3 stroužky | česnek |
2 špetky | pepř a sůl |
8 lžic | rostlinný olej |
Nejdříve si předvaříme brambory. Brambory oloupeme a dáme je vařit do hrnce zhruba na 7 minut. Poté slijeme vodu a necháme zcela vychladnout. Následně brambory nastrouháme na struhadle najemno, poté nastrouháme česnek a cibuli. Směs osolíme a opepříme a důkladně promícháme.
Ze směsi vytvoříme zhruba 8 placiček, které smažíme na oleji z obou stran.
Hotové bramborové placky podáváme jako přílohu k hlavnímu chodu. Jsou jednoduché, přitom moc dobré!
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Recept na cuketovo-mrkvové placičky krok za krokem
Sezónní, levné a rychlé placičky, které nestačíte smažit, jak rychle mizí z talíře. Tentokrát si připravíme cuketovo-mrkvovou verzi. Recept s fotopostupem krok za krokem.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena