Rebarborový džem

Recept, který se vám může hodit, když vám roste rebarbora na zahrádce. Rebarborový džem lze použít na palačinky, do bílého jogurtu, na chleba nebo do piškotu.


3.3778x
30 min
8×

Postup přípravy

Rebarboru oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a dáme vařit do vody. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut, pak přidáme oloupaný a nakrájený banán a rozinky. Vaříme asi dalších 10 minut. Do cukru vmícháme Gelfix a vsypeme do džemu. Mícháme a vaříme ještě 3 minuty. Horký rebarbový džem plníme do sklenic. Místo banánu a rozinek můžeme přidat nakrájený pomeranč i s kůrou. Ten vaříme společně s rebarborou. V džemu chutná jako kandované ovoce.


Recepty na výborné moučníky z rebarbory


Drobenkový koláč s jahodami a rebarborou krok za krokem


Rebarbora a jahody si spolu skvěle rozumí. V tomto čistě rostlinném receptu si je připravíme v podobě drobenkového koláče s vanilkovou náplní.


Drobenkový


První jarní zavařenina? Zkuste rebarboru!


Nemůžete se dočkat domácích kompotů a marmelád? Při pohledu na zavařovačku vás svrbí ruce? Víme, co můžete zavařit už na jaře.


První

user-icon

autor Venom


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rebarborový džem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.