Radhošťské střapačky

Neboli halušky s uzeným a se zelím.


5.011x
45 min
2×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1 ksvejce
sádlo
7 dkghladká mouka
13 dkghrubá mouka
30 dkguzené maso
40 dkgkysané zelí
50 dkgloupané brambory

podle chuti

sůl

na ozdobu

20 dkgklobása
zelená petrželka

Postup přípravy

Najemno nastrouháme brambory a osolíme je. Promícháme s moukou a vajíčkem a vypracujeme těsto. Z těsta pak přes cedník uvaříme halušky. Uzené maso nakrájíme na kostičky, podusíme na sádle, přidáme kysané zelí, česnek utřený se solí a chvíli podusíme. Nekonec směs uzeného masa se zelím přisypeme k haluškám a promícháme. Na talíři porce radhošťské střapačky ozdobíme kadeřavou petrželkou a opečenou klobásou.


Milujete halušky? Zkuste recepty na halušky s brynzou, slaninou i se zelím


Halušky, bramborové noky, které má rád snad každý, stačí jen přizpůsobit suroviny, kterými je doplníme. Původně slovenské národní jídlo se i u nás těší velké oblibě, pojďme si ho připomenout a připravit na více způsobů.


Milujete


Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?


Zelí je jednou z nejběžnějších zelenin ze skupiny košťálovin. Je důležitou součástí klasických českých pokrmů, které bychom si bez zelí jen těžko mohli představit.


Zelí


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Radhošťské střapačky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká