Halušky se zelím a slaninou

Největší oblibě se těší halušky na Slovensku. Ale i u nás si je rádi připravíme s brynzou nebo se zelím a slaninou. Vyzkoušejte jednoduchý recept.


3.04x
45 min

Postup přípravy

Kysané zelí vložíme do hrnce a dolijeme vodou, aby bylo ponořené. Pomalu vaříme asi 20 minut do změknutí.

Mezitím si na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou slaninu.V menším hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli. Poté ji zasypeme 2 velkými lžícemi hladké mouky a uděláme zásmažku. Z uvařeného zelí odebereme přebytečnou vodu a vmícháme do něj zásmažku. Pokud je potřeba, můžeme zelí dosladit a dosolit. V našem případě to nebylo potřeba.

Brambory oloupeme a na jemno nastrouháme. Z brambor vymačkáme přebytečnou vodu. Mezitím si ve větším hrnci dáme vařit vodu. Do mísy přidáme obě mouky, sůl, vejce a zpracujeme v těsto. Nemělo by být ani příliš řídké, aby neprotékalo cedníkem, ale ani tuhé. Těsto propasírujeme přes cedník do vroucí vody. Během pár minut vyplavou hotové halušky na povrch.

Halušky promícháme se zelím a slaninou a ihned podáváme. Kdo má rád, může si přidat i zakysanou smetanu.

Jak naložit kysané zelí?

user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Halušky se zelím a slaninou

Zpět na recept