Halušky z kyšky se zelím a uzeným

Vyzkoušejte recept na chutné halušky z kyšky a hrubé mouky. Jelikož jsem zde tento skvělý recept nenašla, tak ho ráda přidám. Dostala jsem ho od kamarádky a věřte mi, že již halušky jinak neděláme.


3.97x
20 min

Postup přípravy

Příprava halušek je velice jednoduchá. Do mísy nalijeme kyšku, přidáme hrubou mouku a promícháme.

Těsto postupně přidáváme přes síto na halušky do vroucí vody. Halušky vaříme krátce, dokud nevyplavou na povrch, poté scedíme a propláchneme studenou vodou.

Já dělám halušky s uzeným nebo slaninou podle toho, co je doma. Uzené nakrájíme na kostičky a česnek nakrájíme na plátky.

Na oleji osmahneme uzené a poté přidáme zelí a také osmahneme. Trošku osolíme a jako poslední přidáme nakrájený česnek. Až zelí změkne, vypneme, přimícháme do halušek a dochutíme solí a pepřem.

Halušky z kyšky se zelím a uzeným jsou výborné a hlavně dneska nejsou moc dobré brambory, tak je to super levná a rychlá alternativa. My už neděláme halušky jinak a chutnají nám nejvíce.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Halušky z kyšky se zelím a uzeným

Zpět na recept