Halušky s vejcem

Toto jídlo patří u nás doma mezi typické tradiční jarní jídla, které je jednoduché, rychle a chutné. Vyzkoušejte snadný recept na osvědčenou pochoutku.


2.033x
15 min
1×

Postup přípravy

Do mísy dáme polohrubou mouku, promícháme se solí, vejci a studenou vodou, aby nám vzniklo řidší těsto, které nevypracováváme, aby se netahalo.

Těsto protlačíme přes haluškovač do vroucí osolené vody. Když halušky vyplavou na povrch, povaříme 3 - 4 minuty a scedíme. Halušky potom dáváme do jenské mísy, aby zůstaly teplé a promícháme s 2 lžícemi oleje, aby se nelepily.

Na oleji na pánvi usmažíme z vajec rozšlehaných se solí řidší smaženici, kterou potrháme na menší kusy a promícháme s uvařenými haluškami.

Halušky s vejcem podáváme horké, nejlépe chutnají s jarním hlávkovým salátem.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Halušky s vejcem

Zpět na recept