Halušky s vejcem

Toto jídlo patří u nás doma mezi typické tradiční jarní jídla, které je jednoduché, rychle a chutné. Vyzkoušejte snadný recept na osvědčenou pochoutku.


2.033x
15 min
1×

Ingredience

8 ksvejce
6 lžicslunečnicový olej

těsto

1 lžičkasůl
2 ksvejce
voda
600 gpolohrubá mouka

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Do mísy dáme polohrubou mouku, promícháme se solí, vejci a studenou vodou, aby nám vzniklo řidší těsto, které nevypracováváme, aby se netahalo. Těsto protlačíme přes haluškovač do vroucí osolené vody. Když halušky vyplavou na povrch, povaříme 3 - 4 minuty a scedíme. Halušky potom dáváme do jenské mísy, aby zůstaly teplé a promícháme s 2 lžícemi oleje, aby se nelepily. Na oleji na pánvi usmažíme z vajec rozšlehaných se solí řidší smaženici, kterou potrháme na menší kusy a promícháme s uvařenými haluškami. Halušky s vejcem podáváme horké, nejlépe chutnají s jarním hlávkovým salátem.
user-icon

autor Libchen

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Halušky s vejcem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena