Pórkovou polévku s vínem a smetanou podáváme s klobásovým špízem. Chutná opravdu skvěle!
1 lžíce | máslo |
300 g | pórek |
150 ml | bílé víno |
500 ml | zeleninový vývar |
150 ml | smetana ke šlehání |
100 g | jemný tavený sýr |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý bílý pepř | |
příloha | |
100 g | klobása |
2 ks | rohlík |
na ozdobu | |
čerstvá petrželka |
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Tavený sýr nakrájíme na kostičky. Na másle orestujeme pórek, zalijeme ho vínem a přivedeme k varu. Potom přidáme kostičky taveného sýru, který za stálého míchání necháme rozpustit. Přilijeme vývar a vaříme asi 10 minut. Nakonec polévku zjemníme smetanou, prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme. Klobásu a rohlíky nakrájíme na kolečka, podélně napícháme na špejle a opečeme na malém množství oleje. Smetanovo-pórkovou polévku s vínem ozdobíme snítkou čerstvé petrželky a podáváme s klobásovým špízem. .
Cibule a pórek v podzimním jídelníčku
Bez cibule by řada omáček neměla ten správný říz, bez šalotky či pórku by kdejaký salát přišel o svou typickou chuť. Pojďme si říct něco o zelenině z rodu liliovitých.
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena