Dušený pórek s rýží

Dobrý vegetariánský recept z pórku, cibule, rýže a kari koření.


3.73x
35 min

Ingredience

2 lžíceolej
60 gmáslo
1 kscibule
800 gpórek
500 grýže
1 lžičkakari
150 gtvrdý sýr

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rýži propereme v horké vodě. Cibuli osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Propranou rýži promícháme s pórkem a cibulí, osolíme, přidáme kari a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Zalijeme vodou, aby byla rýže ponořená, nesmí však plavat. V lepším případě použijeme místo vody zeleninový vývar. Na rýži poklademe plátky másla a vše podusíme v troubě do vsáknutí vody a zezlátnutí. Dušený pórek s rýží sypeme před podáváním nastrouhaným sýrem a doplníme oblíbeným zeleninovým salátem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušený pórek s rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena