Pórkovo-celerová polévka

Připravte si výbornou pórkovou polévku s kousky celeru a rozšlehaným vejcem. Pórek je zelenina plná vlákniny a obsahuje i kyselinu listovou!


4.04x
45 min

Ingredience

1 ksvejce
1 lžícemáslo
1 kscibule
1 lžičkakmín
0.25 ksceler
1 kspórek
1 lzeleninový vývar

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek a celer očistíme, pórek nakrájíme na kolečka a celer na kostičky. V hrnci necháme rozpustit máslo a opečeme na něm nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme nakrájený pórek a celer. Krátce opečeme, vmícháme kmín, ještě minutu necháme smažit a pak zalijeme zeleninu vývarem. Polévku vaříme asi 30 minut, dokud zelenina nezměkne. Nakonec přes vidličku vmícháme rozšlehané vejce. Pórkovo-celerovou polévku ihned podáváme samotnou nebo s pečivem podle chuti.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pórkovo-celerová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena