Mini šneci z listového těsta s chutí podobnou pizze. Vhodné jako občerstvení pro návštěvy, ale i jen tak jako teplá či studená večeře.
10 dkg | šunka |
kečup | |
oregano | |
1 ks | listové těsto |
10 dkg | plátkový sýr |
na potření | |
---|---|
1 ks | vejce |
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Listové těsto můžeme koupit již rozválené v pečícím papíře, to můžeme jen rozložit. Pokud máme listové těsto vcelku, rozválíme. Těsto pokapeme kečupem a rozetřeme po celé ploše těsta (od krajů asi 1 cm). Kečup posypeme oreganem (koření na pizzu), množství podle chuti. Dále poklademe po celé ploše šunku a na ni sýr. Sýr můžeme použít libovolný polotvrdý či tvrdý - eidam, madeland, sýr ementálového typu. Plátkový sýr můžeme případně i nahradit sýrem strouhaným. Těsto s náplní srolujeme do rolády, při rolování mírně utahujeme. Roládu krájíme na asi 1 cm silné plátky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Šneky na plechu potřeme rozšlehaným vejcem. Pizza šneky z listového těsta pečeme při 180 °C dozlatova, tj. asi 20 minut. Pizza šneky můžeme podávat ještě teplé nebo nechat vychladnout a podávat studené.
V dnešním článku se zaměříme na listové těsto a jeho tvárnost. Pokud při pečení sáhneme po hotovém listovém těstě, příprava moučníků, dezertů i slaných chuťovek z listového těsta je opravdu hračka. Výsledek se nedá zkazit a je rychlou volbou pro nečekané návštěvy.
Pokud hledáte recept na domácí pizzu jako z pizzerie, jste tady správně. Nechybí ani tip na výbornou rajčatovou omáčku na pizzu, která je hned po těstě druhým základem pro skvělý výsledek. Ukážeme si i zdravější alternativy a nezapomeneme ani na bezlepkáře.
autor tlapiczka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.