Piškotový dort se zakysanou smetanou a jahodami

Přestože je tento nepečený dort jeden z nejjednodušších, na oblíbenosti mu to neubírá. Dnes si piškotový dort připravíme s čerstvými jahodami. Recept je velmi snadný.


4.532x
25 min
2×

Postup přípravy

Do větší mísy vyklopíme zakysané smetany a přidáme polotučný tvaroh. Smetanu s tvarohem promícháme a přidáme med podle chuti. Kdo má rád, přidá i trochu vanilkového cukru. Lépe však dort ovoní vydlabaný vanilkový lusk. Smetanovo-tvarohový krém dobře promícháme. Jahody opláchneme pod tekoucí vodou a odstraníme zelené stopky. Jahody nakrájíme na plátky. Začneme s přípravou dortu. Celé dno kulaté dortové formy s odnímatelným okrajem vyložíme piškoty. Piškoty pokryjeme vrstvou krému a stěrkou uhladíme. Na krém poklademe plátky jahod. Na řadu přijde opět vrstva piškotů a vrstva krému. Máme-li vyšší formu, můžeme udělat i třetí vrstvu, v tom případě krémem v jednotlivých vrstvách trochu šetříme, ale i tak je ho dost. Piškotový dort s jahodami dozdobíme plátky jahod, jedlými kvítky a uložíme na noc do lednice, aby pořádně ztuhl. Na druhý den opatrně odstraníme okraj dortové formy, dort nakrájíme na porce a podáváme. Piškotový dort se zakysanou smetanou a jahodami je skvělým dezertem pro každou příležitost - dětskou oslavu, narozeniny, ale i jen tak na chuť.


Tipy na další skvělé dorty najdete tady 


Čokoládový Sacher dort: Naučíme vás ho krok za krokem


Recept na velmi oblíbený a chuťově úžasný čokoládový dort, který podle našeho fotonávodu hravě zvládnete.


Čokoládový


Recept na velikonoční dort krok za krokem


Upečte si na Velikonoce dort, který se bude na svátečním stole vyjímat. Kombinace tmavého a světlého korpusu se postará o lákavý pohled i po rozkrojení. Navíc do konečného zdobení velikonočního hnízda můžeme zapojit i děti.


Recept

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškotový dort se zakysanou smetanou a jahodami

Zpět na recept