Piškotový dort se zakysanou smetanou a jahodami

Přestože je tento nepečený dort jeden z nejjednodušších, na oblíbenosti mu to neubírá. Dnes si piškotový dort připravíme s čerstvými jahodami. Recept je velmi snadný.


4.532x
25 min
2×

Postup přípravy

Do větší mísy vyklopíme zakysané smetany a přidáme polotučný tvaroh. Smetanu s tvarohem promícháme a přidáme med podle chuti. Kdo má rád, přidá i trochu vanilkového cukru. Lépe však dort ovoní vydlabaný vanilkový lusk. Smetanovo-tvarohový krém dobře promícháme.

Jahody opláchneme pod tekoucí vodou a odstraníme zelené stopky. Jahody nakrájíme na plátky.

Začneme s přípravou dortu. Celé dno kulaté dortové formy s odnímatelným okrajem vyložíme piškoty. Piškoty pokryjeme vrstvou krému a stěrkou uhladíme. Na krém poklademe plátky jahod. Na řadu přijde opět vrstva piškotů a vrstva krému.
Máme-li vyšší formu, můžeme udělat i třetí vrstvu, v tom případě krémem v jednotlivých vrstvách trochu šetříme, ale i tak je ho dost. Piškotový dort s jahodami dozdobíme plátky jahod, jedlými kvítky a uložíme na noc do lednice, aby pořádně ztuhl.

Na druhý den opatrně odstraníme okraj dortové formy, dort nakrájíme na porce a podáváme.

Piškotový dort se zakysanou smetanou a jahodami je skvělým dezertem pro každou příležitost - dětskou oslavu, narozeniny, ale i jen tak na chuť.

Vyzkoušejte také výborný narozeninový dort s mascarpone

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškotový dort se zakysanou smetanou a jahodami

Zpět na recept