1) Příprava surovin.
2) Nejprve si rozdělíme vajíčka na bílky do menší mísy a žloutky do větší mísy.

3) Bílky prošleháme zhruba půl minuty, poté pokračujeme ve šlehání za postupného přisypávání krystalového cukru. Jakmile na metle zůstává po vytažení pevná špička, přestaneme šlehat.

4) Troubu rozehřejeme na 180 °C. Ve velké míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny a zašleháme také změklé máslo. Poté přidáme i rozpuštěnou a téměř vychladlou čokoládu a lžičku rumu.

5) Do vyšlehané směsi vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, nakonec vmícháme opatrně i vyšlehaný sníh.

6) Těsto nalijeme do formy na dort či do ráfku založeným pečicím papírem, aby těsto nevyteklo. Zarovnáme a pečeme ve vyhřáté formě na 180 °C 20 minut, poté snížíme teplotu na 160 °C a dopékáme dalších 30 minut. Propečenost těsta otestujeme špejlí.

7) Vychladlý korpus prořízneme podélně na dvě části, nejlépe zoubkovaným nožem, který je delší než samotný korpus. Poté potřeme ohřátou marmeládou rozkrojený korpus, poté přiklopíme zpět odkrojenou částí a ohřátou marmeládou potřeme dort seshora i ze stran a necháme vychladit.

8) Nakonec rozpustíme čokoládu v horké smetaně, rozmícháme a seshora polijeme dort touto čokoládovou polevou, nejlépe na mřížce. Přebytkem čokolády můžeme ještě dort ozdobit. Sacher dort necháme vychladit a podáváme.

Sacher dort a finanční náročnost
Ingredience na Sacher dort nás vyjdou na zhruba 150 Kč.
Hravé valentýnské pečení: Nápadité recepty pro zamilované
Letošní svátek zamilovaných budeme muset oslavit jen v pohodlí domova. Venku třeští mrazy, restaurace do nedohledna v uzavřeném stavu, a tak jistě přemýšlíte, čím udělat radost svým nejbližším. A protože láska prochází žaludkem, jednou z variant je připravit pro druhou polovičku, maminku nebo kohokoli máme rádi, něco k snědku. Přinášíme vám pár zajímavých receptů, které potěší, překvapí a hlavně - budou chutnat.
Vyzkoušejte také:
Mug Cake
(doba přípravy 10 min )

Nepečený dort s kompotem
(doba přípravy 45 min )

Moučník s kávovou pokrývkou
(doba přípravy 30 min )

Jablečný moučník Ahh-pull
(doba přípravy 25 min )
