Přestože je tento nepečený dort jeden z nejjednodušších, na oblíbenosti mu to neubírá. A určitě potěší každou maminku! Dnes si piškotový dort připravíme s čerstvými jahodami krok za krokem, takže ho zvládne úplně každý!
Na piškotový dort si připravíme 1 balíček kulatých piškotů, 500 g jahod, 3 kelímky tučnější zakysané smetany, 1 kelímek polotučného tvarohu a asi 4 lžíce medu na oslazení. Na ovonění krému lze použít také vanilkový cukr či vydlabaný vanilkový lusk. Na dozdobení dortu si odložíme pár jahod a skvěle budou vypadat také jedlé květiny.
Kdo má rád, přidá i trochu vanilkového cukru. Lépe však dort ovoní vydlabaný vanilkový lusk.
Máme-li vyšší formu, můžeme udělat i třetí vrstvu, v tom případě krémem v jednotlivých vrstvách trochu šetříme, ale i tak je ho dost.
Balíček piškotů nás vyjde asi na 20 Kč, zakysané smetany s tvarohem a medem na 80 Kč. Jahody podle sezóny, nyní jsou k sehnání zhruba za 50 Kč. 8 porcí piškotového dortu tak připravíme za 150 Kč. O poznání levněji vyjde, když použijeme ovoce z vlastní zahrádky, v zimním období lze použít i jahody kompotované.
Letní svatební dorty a zákusky: Jaké jsou nejnovější trendy?
Svatby jsou stále nejčastěji k vidění právě v létě, tak i svatební trendy jsou právě v tuto dobu diskutovaným tématem. Jaké jsou letošní svatební novinky? Liší se moc od těch loňských? Pojďme se zaměřit na svatební dorty a zákusky na svatební tabuli. Jaké jsou letos „in“?
Čokoládový Sacher dort: Naučíme vás ho krok za krokem
Recept na velmi oblíbený a chuťově úžasný čokoládový dort, který podle našeho fotonávodu hravě zvládnete.
Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem
Čeká vás o víkendu oslava? Pak přijde vhod tento recept na nadýchaný a vláčný kakaový korpus, jemný krém z mascarpone a čerstvé ovoce - tak málo stačí k dokonalému výsledku. Vyzkoušejte recept na nahý dort, který není vůbec těžký na přípravu.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena