200 g | kokosová mouka | |
5 lžic | kokosový olej | |
100 g | čokoláda | |
krém | ||
---|---|---|
2 balení | kokosový krém | |
120 g | strouhaný kokos | |
0.5 hrnku | javorový sirup | |
poleva | ||
100 g | čokoláda 70% | |
1 lžička | kokosový olej |
Nejdříve si připravíme korpus. Do misky nasypeme kokosovou mouku, přidáme 5 lžic kokosového oleje a rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládu. Směs promícháme a vznikne nám drolivé těsto. Těsto rovnoměrně namačkáme na dno připravené formy a dáme vychladit do mrazáku.
Mezitím si připravíme náplň. Plechovky s kokosovým mlékem necháme minimálně půl dne vychladit v lednici. Poté je otevřeme, slijeme vodu a krém, co nám zbyde, vyšleháme do pěny. Do krému přidáme strouhaný kokos a javorový sirup a znovu zašleháme.
Z mrazáku vyndáme připravený korpus a naplníme ho připraveným krémem.
Nakonec si připravíme polevu z čokolády a kokosového oleje a polijeme jí připravený dort. Přes noc necháme ztuhnout v lednici a druhý den můžeme nepečený bounty dort podávat. Před podáváním necháme zhruba 20 minut povolit.
Tip na veganskou svačinku: Pečená polenta s dipem krok za krokem
Tip na zdravou svačinu z pečené polenty a dipem z bílého tofu krok za krokem.
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena