Vaření.czReceptyPikantní uzená žebírka na grilu

Pikantní uzená žebírka na grilu

Vyzkoušejte si připravit na zahradním grilu ochucená uzená žebírka. Výborná chuťovka k pivu a vínu.


4.420x
60 min

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1 kelímekbílý jogurt
4 lžíceostrý kečup
1 kgvepřová uzená žebírka

podle chuti

drcený tymián

Postup přípravy

Žebírka omyjeme, vložíme do vroucí vody a 5 minut povaříme. Pak je slijeme a necháme okapat. Z jogurtu, kečupu, tymiánu a prolisovaného česneku vymícháme hladkou směs, kterou žebírka z obou stran potřeme. Pak žebírka důkladně uzavřeme do alobalu pro grilování a na středně horkém grilu pečeme asi 35 - 40 minut. Propečená uzená žebírka rozdělíme na porce a podáváme s pečivem a grilovanou nebo nakládanou zeleninou.

Špízy na gril v masové i zeleninové variantě

Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!

Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.

Speciál o grilování

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní uzená žebírka na grilu

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena