Jemně pikantní grilovaná kuřecí stehna

Recept na jednoduchý a chutný oběd nebo večeři z kuřecích stehen a dýně hokaido.


0.00x
20 min

Postup přípravy

Kuřecí stehna vykostíme, pokapeme olivovým olejem, který rozetřeme po obou stranách. Posypeme grilovacím kořením a necháme v lednici asi hodinu odležet. Rozkrojíme menší dýni hokaido, lžící vybereme vnitřek a nakrájíme asi na 0,5 cm proužky. Taktéž pokapeme olivovým olejem a posypeme grilovacím kořením a necháme odležet.

Rozpálíme si grilovací pánev, olej nedáváme. Na pánev vložíme dýni a stehna kůží dolů, společně asi 5 minut grilujeme. Před otočením pokapeme horní stranu stehen sladkou chilli omáčkou a otočíme, taktéž dýni. Grilujeme dozlatova. Stranu s kůží také pokapeme sladkou chilli omáčkou a otočíme. Grilujeme dozlatova. Pokud se nám zdá dýně málo propečená, necháme ji na pánvi o něco déle.

Jemně pikantní grilovaná kuřecí stehna s dýní podáváme s bramborem či jinou přílohou podle chuti.
user-icon

autor Honza


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemně pikantní grilovaná kuřecí stehna

Zpět na recept