Pikantní hermelín v oleji

Recept na nakládaný hermelín s pikantní směsí, cibulí a fereronkami.


4.368x
25 min
10×

Postup přípravy

Hermelín rozkrojíme podélně na poloviny. Česnek oloupeme, tři stroužky prolisujeme a zbývající odložíme stranou. Červené feferonky a lístky rozmarýnu jemně usekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Čerstvou ferefonku očistíme a nakrájíme na proužky.

Připravíme si pikantní směs. V mističce utřeme česnek s feferonkami, rozmarýnem, mletou paprikou a vše spojíme sladkou chilli omáčkou.

Plátky hermelínu potřeme pikantní směsí. Dno sklenice poklademe vrstvou cibule, několika "kozími rohy" a plátkem hermelínu, Přidáme několik kuliček zeleného pepře a vrstvy opakujeme do vypotřebování surovin. Ze stran vsuneme zbývající česnek a proužky čerstvé feferonky. Takto naložený hermelín zalijeme slunečnicovým olejem, uzavřeme a necháme asi 6 dní odležet.

Nakládaný pikantní hermelín podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní hermelín v oleji

Zpět na recept