Recept na výborný domácí nakládaný hermelín, který bude mít zaručeně úspěch.
2 paličky | česnek |
2 špetky | sůl |
0.5 ks | cibule |
5 ks | hermelín |
3 lístky | bobkový list |
5 kuliček | nové koření |
1 lžička | chilli koření |
0.5 ks | červená cibule |
2 lžičky | mletá sladká paprika |
10 kuliček | celý černý pepř |
2 ks | sušená chilli paprička |
podle potřeby | |
---|---|
olej |
V misce smícháme rozmačkaný česnek se solí, sladkou paprikou a chilli. Tři stroužky česneku ponecháme v celku na později. Hermelíny podélně rozkrojíme a z obou stran potřeme připravenou česnekovou čalamádou. Do každého hermelínu přidáme pár plátků na kolečka nakrájené cibule. Obě půlky hermelínu k sobě pevně přiložíme. Na dno sklenice dáme trochu cibule (oba druhy) a na ni položíme první hermelín. Přidáme pár kuliček pepře, nového koření a na vrch další dávku cibule. S vrstvením takto pokračujeme až do konce. Podél hermelínů zasuneme chilli papričky, stroužky česneku a bobkové listy. Po naplnění sklenice přelijeme hermelíny olejem. I ten vrchní hermelín musí být celý ponořený! Sklenici zavřeme a snažíme se zbavit případných vzduchových bublin (jemné údery na sklenici). Nakládaný hermelín necháme přes noc odpočívat při pokojové teplotě, ráno dáme do lednice a za 5 dní můžeme podávat. Výborný nakládaný hermelín podáváme s chlebem.
Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?
Jednoduchý a vychytaný recept, o který se s vámi rádi podělíme. Dnes vás šéfkuchař restaurace Pork's Jakub Hirsch naučí, jak si připravit nakládaný sýr Blaťácké zlato. Stačí jen sýr, jarní cibulka, česnek, vločky pikantní papriky a olej. Výsledkem je skvělá chuťovka k pivu a vínu.
Výborný recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem
Lámete si hlavu čím pohostit přátele a chlebíčků jste se již přejedli? Vyzkoušejte naši sýrovou roládu a úspěch je zaručen.
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
autor MaKačka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.